De waarheid over vlees


PLEDGE NOW

Elk jaar leven 56 miljard dieren onder ondraaglijke omstandigheden voordat ze geslacht worden om onze vleesverslaving te voeden. Maar samen kunnen we hier heel makkelijk iets tegen doen: minder vlees eten. Sluit je aan bij de wereldwijde uitdaging en help mee een einde te maken een deze wreedheid: 
SLUIT JE AAN
Lieve vrienden,

Om onze vleesverslaving te voeden worden elk jaar 56 MILJARD dieren opgesloten in smerige, donkere hokken en geslacht.

Het is ontzettend treurig, en een einde maken aan deze industriële veehouderij zou jaren kunnen duren, maar we kunnen allemaal vandaag nog iets heel eenvoudigs doen dat dit proces zou kunnen versnellen: minder vlees eten.

Avaaz heeft 46 miljoen leden over de hele wereld. Als wij allemaal toezeggen een dag in de week geen vlees te eten -- zelfs als we al vegetariër of veganist zijn -- en dan vrienden, bedrijven en beroemdheden oproepen ook mee te doen, zouden we de grootste wereldwijde uitdaging ooit kunnen organiseren!

Samen laten we de industriële vleesindustrie weten dat haar dagen geteld zijn en maken we een begin aan het einde van deze wreedheid.

Ik doe mee en eet minder vlees!
Ik ben al flexitariër/vegetariër/veganist!

Onze vleesconsumptie drijft niet alleen massale dierenmishandeling aan, het is ook funest voor het milieu! Veehouderij draagt meer bij aan de opwarming van de aarde dan alle auto's, vliegtuigen en bussen wereldwijd samen, en 75% van alle akkers wordt gebruikt om veevoer te produceren. Het is volledig uit de hand gelopen!

We hoeven niet allemaal op slag vegetariër te worden, maar volgens experts is minder vlees eten het beste wat we kunnen doen om een klimaatramp te voorkomen.

Het momentum is daar, en met een wereldwijde uitdaging -- van India tot Brazilië tot de VS -- zouden wij een wereldwijde trend kunnen starten en de vraag naar vlees radicaal kunnen verminderen -- en daarmee uiteindelijk een einde kunnen maken een deze walgelijke industrie. Laten we vandaag allemaal toezeggen een kleine stap te zetten:

Ik doe mee en eet minder vlees!
Ik ben al flexitariër/vegetariër/veganist!
Velen zeiden dat we nooit van onze verslaving aan fossiele brandstoffen af zouden komen, maar toen we samen massaal onze gewoontes veranderden en van onze overheden eisten dat ze in actie zouden komen begon het tij te keren. Laten we samen nog eens in actie komen tegen de wreedheid en voor het milieu.

Met liefde en hoop voor 2018,

Danny, Allison, Marigona, Nataliya, Lisa en het hele Avaaz-team

MEER INFORMATIE:

Dit betekent vlees eten voor onze planeet (De Correspondent)
https://decorrespondent.nl/4809/dit-betekent-vlees-eten-voor-onze-planeet/68270761713-40bf8414

Vlees, vis of vega (Milieu Centraal)
https://www.milieucentraal.nl/milieubewust-eten/vlees-vis-of-vega/

IN HET ENGELS:

Eating Less Meat Essential to Curb Climate Change, Says Report (Our World)
https://ourworld.unu.edu/en/eating-less-meat-essential-to-curb-climate-change-says-report

11 Facts About Your Food That Will Shock You (Forbes)
https://www.forbes.com/sites/michaelpellmanrowland/2017/01/03/shocking-food-facts/#74a732761574

Here’s how much giving up beef helps — or doesn’t help — the planet (Washington Post)
https://www.washingtonpost.com/lifestyle/food/heres-how-much-giving-up-beef-helps--or-doesnt-help--the-planet/2017/07/20/03bb5ba2-6d60-11e7-b9e2-2056e768a7e5_story.html?utm_term=.115bde940c28




Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 44 miljoen mensen en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.