Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα...

Τα μικρά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11.00 το πρωί έως και τις...
6.00 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, ενώ τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως τις 7.00 ή τις 8.00 το βράδυ, ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρείας.

Σύμφωνα με έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας για την αγοραστική κίνηση το πρώτο Σαββατοκύριακο της εορταστικής περιόδου, προκύπτει ότι καλύτερο τζίρο δήλωσε το 18,3% των καταστηματαρχών, ίδιο τζίρο δήλωσε το 21,1%, χειρότερο τζίρο το 59,2% και δεν ξέρω-δεν απαντώ δήλωσε το 1,4%.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως η πλειονότητα των καταστηματαρχών στην Ερμού ενημέρωσε ότι καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν η Κυριακή, στο Κολωνάκι, καλύτερη ημέρα σε τζίρο ήταν το Σάββατο, ενώ στην Πατησίων και το Παγκράτι, οι καταστηματάρχες είπαν πως ο τζίρος και των δύο ημερών αντιστοιχούσε σε τζίρο συνηθισμένων ημερών.

Όπως κάθε χρόνο, τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 25 και 26 Δεκεμβρίου 2017. Πριν 10 ημέρες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση που καθορίζει ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας την δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων σταματώντας τις «ορέξεις» κάποιων επιχειρήσεων που έκαναν σκέψεις για ανοιχτά καταστήματα.

Θυμίζουμε πως την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας έγιναν κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού) και στη Θεσσαλονίκη.

Το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια τονίζει ότι «ο εφιάλτης των Χριστουγέννων είναι εδώ», καθώς με το «εορταστικό» ωράριο στον χώρο του εμπορίου, γίνεται σαφές ότι χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει πια.

»Μας τον έκλεψαν οι εργοδότες με τις 32 εργάσιμες Κυριακές του καλοκαιριού-φθινοπώρου, με τα εκπτωτικά 10μερα τους, με το ξεχείλωμα της φαιδρότητας ονόματι Black Friday, με την Cyber Monday και το τελειωτικό χτύπημα έρχεται με τις 3 συνεχόμενες εργάσιμες Κυριακές του Δεκέμβρη (17,24,31/12)».