VENDÉGBLOGGER: IVETT @ IvecCake
Négy nagyon egyszerű és viszonylag kevés alapanyag igényű receptet hozam Nektek!

A klasszikus piskóta tekercs
Ki ne sütött volna ilyet az anyukájával, vagy a nagymamájával egy hétvégi napon délután? De a cukrász suliban még ezt is megtanítják, miként kell helyesen elkészíteni. Gyorsan elkészül, azonban nem tart sokáig.. :)
- 5 tojás - 10 dkg kristálycukor - 10 dkg búza finomliszt - ízlés szerint lekvár - porcukor | Elkészítés A tojásokat válasszuk ketté. A sárgájába keverjük bele kézzel – nem fontos, sőt nem kell robotgéppel – a cukor kb. negyedét. A fehérjét kezdjük el felverni, majd adagonként öntsük bele a maradék cukrot. Mikor kemény hab lett belőle, egy keveset (egy fakanálnyit) keverjünk bele a tojássárgájába. Ezután a tojássárgájás masszát öntsük bele a fehérjés tálba és nagy mozdulatokkal, óvatosan, légiesen keverjük bele. Ne keverjük sokáig, kb. 3-4 forgatás és kész. A lisztet szitáljuk bele, s ezt is forgassuk bele légies mozdulatokkal, itt sem szabad sokáig keverni. Sütőpapírral fedjünk le egy tepsi hátulját, s oszlassuk el a piskóta masszát a papíron. Nem fog lefolyni, ha nincs lekeverve! 180°C-on süssük, míg meg nem pirul, kb. 10-13 percig, de sütőfüggő. Még forrón fordítsuk át a forró tepsi hátuljára, s óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt. Kenjük meg lekvárral és óvatosan, hogy ne törjön meg, tekerjük fel, majd csomagoljuk bele a sütőpapírba és tehetjük be a hűtőbe. Mikor kihűlt, lehet szeletelni! Jó étvágyat! :) |
Almagolyó
Nem túl édes sütemény, de ez így a legjobb! Nagyon gyorsan elkészül, annyi a rossz benne, hogy almát kell reszelni, amit én nagyon nem szeretek.
- 4-5 db alma - darált keksz (amennyit felvesz) - ízlés szerint porcukor - ízlés szerint citromlé - ízlés szerint fahéj - 1 cs. vaníliás cukor | Elkészítés Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. A fahéjjal és a citromlével tegyük fel a tűzre, s pároljuk kb. 10 percig. Hűtsük ki, majd keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a darált kekszet. Jól gyúrható masszát kell kapni, addig kell adagolni bele a kekszport. Nem kell megijedni, nem kell olyan sok bele! Formázzunk belőle kisebb golyókat, és forgassuk meg vagy darált kekszben, vagy porcukorban, vagy fahéjas porcukorban. Jó étvágyat! :) |

Reszelt túrós
Lusta egy sütemény. Minden összekeverni, beledobni a tepsibe és kész.
- 40 dkg liszt - 25 dkg vaj - 15 dkg porcukor - 3 ek. kakaópor - 1 cs. sütőpor - 2 tojás sárgája - 75 dkg túró - 1 ek. liszt - citrom - mazsola - 25 dkg porcukor - 1 cs. vaníliás cukor - 4 tojás fehérje | Elkészítés A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd belegyúrjuk a porcukrot, a kakaóport, a sütőport és a tojások sárgáit. Tegyük be a hűtőbe pihenni. A tojásfehérjéket verjük fel kemény habbá. A túrót alaposan keverjük el a liszttel, a citromlével és a mazsolával. A tészta felét reszeljük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A túróba keverjük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd forgassuk bele a fehérjét. Kenjük rá a reszelt tésztára. Reszeljük rá a másik felét és dugjuk be a sütőbe 190°C-on kb. 25 percre. Hagyjuk kihűlni. Jó étvágyat! :) |
Csokis-diós keksz
Rém gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni. Egy probléma van vele, hogy nem sokáig marad belőle az asztalon… :)
| - 10 dkg liszt - fél cs. sütőpor - 3 ek. kakópor - 10 dkg dió - 10 dkg zabpehely - 13 dkg vaj - 8 dkg cukor - 1 zacskó vaníliás cukor - 10 dkg étcsoki - 2 db tojás | Elkészítés A vajat olvasszuk meg és keverjük el benne a cukrokat. Egy másik tálban öntsük össze a lisztet, a sütőport és a kakaóport. Keverjük össze, majd öntsük bele a vajas cukros masszát. Tehetünk bele kis fahéjat is, majd adjuk hozzá a tojásokat is. Keverjük el, majd öntsük bele a durvára darált diót, a zabpelyhet és a durvára vágott csokoládét. Sütőpapíros tepsire kis kanál segítségével tegyünk kis halmokat és süssük 180°C-on kb. 10 percig. Jó étvágyat! :) |





