“Torte super e lehtë” plus 8 more Kuzhina Shqiptare

“Torte super e lehtë” plus 8 more Kuzhina Shqiptare


Torte super e lehtë

Posted: 23 Jan 2017 05:20 AM PST

The post Torte super e lehtë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Hallkë me Qepë

Posted: 23 Jan 2017 04:35 AM PST

The post Hallkë me Qepë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Puding 3 ngjyrësh

Posted: 23 Jan 2017 02:48 AM PST

The post Puding 3 ngjyrësh appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Kek me fruta

Posted: 23 Jan 2017 02:04 AM PST

The post Kek me fruta appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Byrek me patate

Posted: 23 Jan 2017 01:36 AM PST

The post Byrek me patate appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Si të përgatisni makaronat më të shijshme që keni provuar ndonjëherë

Posted: 22 Jan 2017 09:07 PM PST

Pasta më e mirë që mund të bëni nuk kërkon orë përgatitjeje ose një listë pa fund përbërësish. Për sa kohë që keni parmixhano dhe hudhra në kuzhinën tuaj, mund t'i përgatisni që tani. Pjesa tjetër është vetëm teknikë, të cilës mund t'i ktheheni herë pas here.

Bashkimi i ujit të pastës, gjalpit dhe pastës "al dente" mbetet gjithmonë e jashtëzakoshme. Ja si t'a përgatisni:

1. Hidhini kripë pa kursim ujit të pastës. Do t'ju shërbejë si bazë për salcën.
2. Copëtoni një grusht hudhra, hiqjuani lëkurën dhe vendosini në tigan me pak vaj ulliri dhe vërini në flakë mesatare. Kur të nisin të marrin ngjyrë, fikeni flakën dhe mbulojini. Do të zbuten dhe do të marrin aromë karamelizimi.
3. Ndërsa pasta është bërë "al dente" hidhni një filxhan kafeje nga uji i pastës tek tigani me vaj dhe hudhër dhe vëreni tiganin në flakë mesatare. Kur të nisë të ziejë, hidhni disa copa gjalpë.
4. Kalojeni pastën direkt nga ena në tigan dhe përziejini me salcën që përgatitët më parë. Shtoni piper të zi. Kalojini në tas për servirje.
5. Shtoni një grusht parmexhan të grirë dhe përziejini. Shtoni një dorë tjetër me kaçkavall dhe përziejini sërish. Përsëriteni këtë proces sa ta shihni të mjaftueshme.
Bonus: Doni të shtoni disa perime në pastë? Hidhni brokoli të zier në avull ose finok të pjekur, ose lulelakër në tiganin me gjalpë dhe vaj ulliri. Doni salcë domateje? Shtoni ca domate të konservuara në vajin me hudhra dhe lërini të zihen për 5 minuta dhe më pas shtoni ujin e pastës dhe gjalpin. Basta!/shije

The post Si të përgatisni makaronat më të shijshme që keni provuar ndonjëherë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Bakllavë role me arra

Posted: 22 Jan 2017 09:07 PM PST

The post Bakllavë role me arra appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Kjo pije ju ndihmon t’i humbni katër kilogramë për katër ditë

Posted: 22 Jan 2017 09:07 PM PST

(Mos e përdorni më shumë se katër ditë) Ushqimi që konsumojmë ka shpirë që një numër i madh i njerëzve të fitojnë peshë.

Por, ndryshimi i mënyrës së ushqyerit është hapi i parë drejt arritjes së një pamje joshëse fizike dhe drejt një trupi të shëndetshëm.

Përveç ushtrimeve fizike që kontribuojnë në formësimin e trupit dhe largimin e peshës së tepërt, kjo recetë gjithashtu do t'ju sigurojë t'i humbni të paktën katër kilogramë brenda një jave.

Përbërësit:

  • Një kastravec të qëruar dhe të prerë  në copa të vogla
  • Një lugë gjelle rrënjë xhenxhefili
  • Dymbëdhjetë gjethe të freskëta nenexhiku
  • Nenexhik të tharë
  • Tetë gota ujë

Të gjithë përbërësit i përzieni dhe i futni në frigorifer, ku i lini tërë natën. Nga pija e fituar duhet t'i pini katër deri në pesë gota në ditë, ndërsa rekomandohet ta bëni këtë para shujtës së mëngjesit.

The post Kjo pije ju ndihmon t'i humbni katër kilogramë për katër ditë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Biskota me arra

Posted: 22 Jan 2017 09:07 PM PST

Perzijme mire me dore ose luge(mundet edhe em mixer ngadale)

The post Biskota me arra appeared first on Kuzhina Shqiptare.