“Pjata më e mirë me të cilën italianët “mundin” dimrin” plus 3 more Kuzhina Shqiptare |
- Pjata më e mirë me të cilën italianët “mundin” dimrin
- Tortë rrethore me biskota
- Rrezik nga shtesat me vitamina dhe minerale, ja rekomandimi i duhur
- Tortë me mak
| Pjata më e mirë me të cilën italianët “mundin” dimrin Posted: 11 Jan 2017 09:07 PM PST Kuzhina siçiliane është shumë e njohur, ofron shumë ide të shijshme për të gatuar perimet. Kjo është një recetë e vjetër, që ka kaluar nëpër breza, e thjeshtë, por shumë e shijshme.Në dialekt quhet “rocculu affucatu”, brokoli siçilian 'i mbytur' dhe aroma që lë në kuzhinë, është e pagabueshme. Ajo përdoret si një pjatë e dytë, si një pjatë vegjetariane, si një salcë për makarona. Ajo që është e sigurt është se në mënyrë për ta përgatitur atë, zakonisht nuk duhet të mungojë tuma, një djathë tipik siçilian, ullinjtë e zinj dhe vera e kuqe. Receta Merrni një brokoli, lajeni dhe ndajini tufëzat. Qëroni edhe dy qepë të mesme, prejini në feta të holla. Nëse ju nuk mund ta gjeni këtë djathë, ju mund të përdorni si alternativë një djathë të butë. Në fund të një tiganit, vendosni një shtresë me brokoli, kripë, piper, një shtresë me qepë dhe në fund, djathin. The post Pjata më e mirë me të cilën italianët "mundin" dimrin appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
| Posted: 11 Jan 2017 09:07 PM PST The post Tortë rrethore me biskota appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
| Rrezik nga shtesat me vitamina dhe minerale, ja rekomandimi i duhur Posted: 11 Jan 2017 09:07 PM PST Zarzavatet, sallatat dhe frutat, janë burimi më i mirë i vitaminave dhe mineraleve. Marrja e shtesave me vitamina, minerale, janë të panevojshme kur merren të pakontrolluara, mbasi ato mund të dëmtojnë organizmin.Shumica e vendeve kanë rekomandimet e tyre për shtesat në vitamina për grupet më vulnerabël si për fëmijët e vegjël, gratë në periudhën e shtatzanisë dhe ushqyerjes me gji dhe në njerëzit në moshë të shkuar./shije Kjo mund të përfshijë rekomandimet për vitaminën D. Për shembull, në Shtetet e Bashkuara, për njerëzit nën 50 vjeç është rekomanduar 200 IU (5μg) në ditë, 400 IU (10 μg) në ditë për moshat 50-70 vjeç dhe 600 IU (15 μg) në ditë për ato që janë mbi 70 vjeç. Rrezet e diellit, sidoqoftë janë burimi kryesor për vitaminës D, qoftë edhe për 1-15 minuta marrje e rezeve të diellit në krahë apo fytyrë rreth 3 herë në javë është mundësisht i mjaftueshëm për të prodhuar mjaft vitaminë D për të plotësuar shumicën e nevojave. Për arsye se është e tretshme në yndyrë, një sasi e konsiderueshme vitamine D mund të ruhet në trupin e njeriut në formë depo, për të plotësuar nevojat ditore apo mujore kur nuk ka diell. Zarzavatet Zarzavatet, sigurojnë shumë vitamina dhe minerale për fëmijët të cilët kanë nevojë për një shëndet të mirë, por edhe fibra të cilat nxitin tretjen.
Frutat Frutat veçanëritsht janë burim i mirë dhe i rëndësishëm i vitaminave A dhe C. Ky grup gjithashtu përmban minerale si kalium dhe fibra. Rekomandohet të konsumohen:
The post Rrezik nga shtesat me vitamina dhe minerale, ja rekomandimi i duhur appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
| Posted: 11 Jan 2017 09:07 PM PST The post Tortë me mak appeared first on Kuzhina Shqiptare. |
| You are subscribed to email updates from Kuzhina Shqiptare. To stop receiving these emails, you may unsubscribe now. | Email delivery powered by Google |
| Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States | |





