“Pallaqinka” plus 5 more Kuzhina Shqiptare

“Pallaqinka” plus 5 more Kuzhina Shqiptare


Pallaqinka

Posted: 21 Jan 2017 04:59 AM PST

The post Pallaqinka appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Bukën bajat, bëje të shijëjshme!

Posted: 21 Jan 2017 04:17 AM PST

“1001” arsye se pse duhet të konsumoni shpesh bizele

Posted: 20 Jan 2017 09:07 PM PST

Bizelja është një ndër perimet më të shijshme dhe më të shëndetshme të pasura me lëndë ushqyese që marrin pjesë në ndërtimin e muskujve.
100 gramë bizele kanë 10 herë më shumë proteina se patatet  e skuqura.

Arsyeja kryesore që ju duhet të konsumoni bizele është përbërja e sajnë sasi të larta me fibra dhe magnezi.

Bizelja ndihmon në ruajtjen në normë të nivelit të kolesterolit në gjak.  Kjo bishtajore e çmuar ju jep një ndihmë të jashtëzakonshme dhe në luftën kundër stresit.

The post "1001" arsye se pse duhet të konsumoni shpesh bizele appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Katrorka me biskota dhe karamel

Posted: 20 Jan 2017 09:07 PM PST

Ëmbëlsirë me vishnje

Posted: 20 Jan 2017 09:07 PM PST

The post Ëmbëlsirë me vishnje appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Si t’i ruani bananet e freskëta për sa kohë të dëshironi

Posted: 20 Jan 2017 09:07 PM PST

Ju ndoshta nuk e dini, por bananet njësoj si të gjithë frutat e tjera kanë nevojë të qëndrojnë të freskëta, në mënyrë që të ruajnë të gjitha vitaminat dhe vlerat e tyre ushqyese.

Ju e dini që nuk duhet t'i mbani kurrë bananet në frigorifer pasi ajri i ftohtë i nxin bananet dhe iu heq një numër të madh vlerash ushqyese.

Gjëja më e mirë që ju mund të bëni është që rrënjët e tugës së bananeve t'i mbështillni me letër alumini.
Letra e aluminit e ruan bananen nga nxirja dhe e mban të freskët. Në këtë mënyrë bananet i ruajnë vlerat e tyre ushqyese për një kohë të gjatë./shije

The post Si t'i ruani bananet e freskëta për sa kohë të dëshironi appeared first on Kuzhina Shqiptare.