“Gurabija speciale” plus 13 more Kuzhina Shqiptare

“Gurabija speciale” plus 13 more Kuzhina Shqiptare


Gurabija speciale

Posted: 25 Jan 2017 07:16 AM PST

The post Gurabija speciale appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Ëmbëlsirë me ftonj

Posted: 25 Jan 2017 06:40 AM PST

The post Ëmbëlsirë me ftonj appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Gurabija portokalli

Posted: 25 Jan 2017 06:06 AM PST

The post Gurabija portokalli appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Kadajif i lehtë

Posted: 25 Jan 2017 05:26 AM PST

The post Kadajif i lehtë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Byrek Trekëndëshi

Posted: 25 Jan 2017 04:46 AM PST

The post Byrek Trekëndëshi appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Byrek i lehtë

Posted: 25 Jan 2017 02:35 AM PST

The post Byrek i lehtë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Byrek me djathë

Posted: 25 Jan 2017 01:55 AM PST

The post Byrek me djathë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Petulla praktike

Posted: 25 Jan 2017 12:30 AM PST

The post Petulla praktike appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Torta më e lehte në botë

Posted: 25 Jan 2017 12:30 AM PST

The post Torta më e lehte në botë appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Tortë çokollatë për 20 min

Posted: 24 Jan 2017 09:07 PM PST

Supa e “të varfrit” që ju shëron nga një sërë sëmundjesh

Posted: 24 Jan 2017 09:07 PM PST

Thuajse të gjithë e kanë provuar të paktën një herë në fëmijërinë e tyre supën nga kockat e këmbëve të viçit ose nga eshtrat e pulës.

Përveç se është shumë e thjeshtë për t'u përgatitur, ajo ju mbron nga një numër i madh sëmundjesh.

Valoni kockat e këmbëve të viçit në një tenxhere me ujë, pasi të kenë valuar shumë shtoni pak selino, qepë dhe karrota të prera imët. E në fund shtoni pak makarona të vogla ose oriz, erëza dhe supa është gati.

Kjo supë është e pasur me minerale të tilla si kalcium, magnez, fosfor dhe kalium.

Është e rekomanduar për të rritur e fëmijë dhe sidomos për njerëzit që vuajnë nga sindroma e zorrës së nevrikosur.

Sipas disa dietologëve më në zë që merren me kujdesin e ushqimit të VIP-ave Hollivudian, thuhet se ata e konsumojnë së paku 3 herë në javë këtë lloj supe, për të qënë më në formë për performancat e tyre dhe për të zvogëluar rrezikun e shfaqjes së sëmundjeve inflamatore.

The post Supa e “të varfrit” që ju shëron nga një sërë sëmundjesh appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Tortë e shpejtë me vetëm dy përbërës

Posted: 24 Jan 2017 09:07 PM PST

Receta: Si bëhet sallata më e popullarizuar në botë?

Posted: 24 Jan 2017 09:07 PM PST

Sallata Cezar është zgjedhja e vërtetë për racion të shëndetshëm dhe të shijshëm.

Përbërësit:

  •  200 gr fileta pule
  •  1 fetë buke të thekur
  •  Sallatë e gjelbër
  •  50 gr djathë Parmigiano në copa të vogla
  •  5-6 domate qershi sipas dëshirës

Përbërësit për salcën:

  •   100 ml majonezë
  •  40 ml qumësht
  •  40 gr parmigiano i grirë
  •  1 lugë gjelle mustardë
  •  2 lugë gjelle lëng limoni
  •  1 thelbi hudhër

Përgatitja:

  1. Përbërësit e salcës i fusim të gjithë bashkë në mikser dhe i përziejmë deri sa të bëhet një masë homogjene në formë salce.
  2. Filetat e pulës i presim në kubikë të vegjël dhe e skuqim me pak vaj ulliri, kripë dhe piper.
  3. Bukën e thekur e presim në kubikë gjithashtu dhe e hedhim bashkë me filetat e pulës  sipër sallatës së gjelbër dhe djathit në copa.
  4. Në fund shtojmë salcën sipas dëshirës.

The post Receta: Si bëhet sallata më e popullarizuar në botë? appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Tortë me fruta

Posted: 24 Jan 2017 08:48 AM PST

The post Tortë me fruta appeared first on Kuzhina Shqiptare.