“Çipsa shtëpie super të shpejtë” plus 7 more Kuzhina Shqiptare

“Çipsa shtëpie super të shpejtë” plus 7 more Kuzhina Shqiptare


Çipsa shtëpie super të shpejtë

Posted: 19 Jan 2017 06:10 AM PST

Pogaçe me uthull

Posted: 19 Jan 2017 05:23 AM PST

Shumë e shijëshme apo jo!

The post Pogaçe me uthull appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Pide praktike

Posted: 19 Jan 2017 02:09 AM PST

The post Pide praktike appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Pilaf i larëm

Posted: 19 Jan 2017 01:42 AM PST

The post Pilaf i larëm appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Ja çfarë sëmundjesh shërojnë perimet dhe frutat e purpurta

Posted: 18 Jan 2017 09:07 PM PST

Njerëzit që konsumojnë ushqime të shëndetshme e dinë se është shumë e nevojshme që të ketë sa më shumë fruta dhe perime në dietën e tyre, në krahasim me disa lloje ushqimesh të tjera.

Frutat dhe perimet që konsumoni janë të ngjyrave të ndryshme që vijnë në të gjelbër, të verdhë, vjollcë etj. Disa ekspertë shëndeti rekomandojnë së ju duhet të hani sa më shumë fruta dhe perime me ngjyrë të purpurtë, pasi ata kanë shumë përfitime shëndetësore.

Në mesin e këtyre përftimeve mund të përmendim:

Ngadalësojnë plakjen
Ngadalësojnë plakjen si rrjedhojë e përmbajtjes së lartë me antioksidantë. Nëse dëshironi të dukeni gjithmonë të rinj, duhet të pasuroni dietën tuaj me ushqime që kanë ngjyrë të purpurtë.

Rregullojnë presionin e gjakut
Për shkak të pranisë së flavonoideve në ushqime të tilla si kumbulla të thara, patëllxhan, lakra dhe rrush të purpurtë mund të ndihmojnë në rregullimin e presionit të gjakut. Kjo nënkupton se nuk do të jeni të rrezikuar nga ky shqetësim si dhe probleme të tjera që lidhen me zemrën.

Parandalojnë infeksione të traktit urinar
Ky është një tjetër përfitim që ju merrni duke ngrënë ushqime me këtë ngjyrë duke qenë se ato përmbajnë antokianine, të cilat parandalojnë baktere të tilla si E.coli.  Duke ngrënë ushqime me këtë ngjyrë, jeni më pak të ekspozuar ndaj infeksioneve urinare.

Të shëndetshme për zemrën
Është shumë e rëndësishme që të kujdeseni për shëndetin e zemrës në mënyrë që të shmangni incidentet e sulmeve të saj apo probleme të tjera. Këto ushqime përmbajnë komponentë të cilët mund të ndihmojnë në përmirësimin e shëndetit të zemrës tuaj.

Ulin rrezikun e kancerit të zorrës së trashë
Antokianinet që gjenden me shumicë në lëkurën e këtyre ushqimeve kanë një ndikim të madh pozitiv dhe bëjnë të mundur shmangien e kancerit të zorrës së trashë.

The post Ja çfarë sëmundjesh shërojnë perimet dhe frutat e purpurta appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Dietologët: Vetëm këto ushqime duhen ngrënë për mëngjes

Posted: 18 Jan 2017 09:07 PM PST

Dietologët rendisin disa ushqime që janë shumë të mira për t'u konsumuar në mëngjes. Doni të mësoni se cilat janë dhe se çfarë ndikimi kanë në organizëm? Lexoni më më poshtë…

Një filxhan mjedër

Duke konsumuar një filxhan me mjedra i jep organizimit 8 gramë fibra. Sipas dietologëve, kjo sasi mjedrash është 2 herë më shumë sesa një filxhan luleshtrydhesh). Një studim në "Journal of Nutrition" sugjeron se konsumimi i tyre parandalon marrjen e kilogramëve të tepërt, me kalimin e moshës.sipas studimit, 8 gram për çdo 1000 kalori rezulton të sjellë një ulje me rreth 2 kg e gjysmë rënie në peshë.

Tërshëra

Ajo përmban fibra dhe ju ndihmon në dy mënyra, duke ju dhënë një ndjenjë mbingopjeje dhe në djegien e yndyrnave. Duke i konsumuar këto karbohidrate, ndikojnë në mbajtjen e një niveli të sheqerit në gjak, duke mos rritur nivelet e insulinës.

Kosi

Kosi është një nga ushqimet që në mëngjes sjell energji, për shkak të proteinave që përmban, por edhe janë një ndihmë për ata që duan të dobësohen. Është më i mirë kosi i thjeshtë me pak yndyrë, sepse në këtë mënyrë merrni më pak kalori dhe sheqerna. Shtoni dhe ca fruta të freskëta dhe ky është mëngjesi ideal.

The post Dietologët: Vetëm këto ushqime duhen ngrënë për mëngjes appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Mafina me perime

Posted: 18 Jan 2017 09:07 PM PST

The post Mafina me perime appeared first on Kuzhina Shqiptare.

Oriz në tavë

Posted: 18 Jan 2017 09:07 PM PST

The post Oriz në tavë appeared first on Kuzhina Shqiptare.